Agenda

Event Information:

 • ma
  29
  jun
  2015

  Filmvertoning: Bodemboeren - maandag 29 juni

  20.00 - 22.00 uGroene IDeeCafé, Scheltema, Marktsteeg 1, Leiden

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Vertoning van de film Bodemboeren in Het Groene IDeeCafé, ontmoeting met een bodemboer en een filmmaker, en mijn tips om goed naar de bodem te kijken, en er goed voor te zorgen.

  De film Bodemboeren is een documentaire van 40 minuten over agrarische koplopers in het duurzame beheer van de levende bodem. Vijf eigenwijze Nederlandse boeren vertellen in de film waarom en hoe zij observeren en experimenteren om de bodem duurzamer te beheren. Samen bouwen zij een grondig ‘nieuw bodemverhaal’, waarin duurzame voedselproductie meer is dan verliezen compenseren en bedreigingen afwenden. Met oude, soms vergeten, en nieuwe, soms verrassende kennis bouwen zij voortdurend en actief aan hun natuurlijke kapitaal: een bruisend bodemleven met voldoende lucht, water, koolstof en mineralen.

  Programma
  20.00  Zaal open en welkom
  20.15   Een van de filmmakers aan het woord
  20.30   Start film
  21.15    Einde film, Bodemboer Corneel van Rijn aan het woord
  21.30   Anne Marie van Dam: Goed bodembeheer: Doe-het-zelf! Tips, bodem bekijken en voelen.
  22.00  Einde programma

  Tip: Neem je eigen grond mee, om er meer over te weten. Liefst een kluit van 20 x 20 X 20 cm³. Kunnen we er samen naar kijken.

   

  De avond wordt georganiseerd door Stichting IDeeWinkel, met steun van Agrarische Natuurvereniging VANAde, de Leidse Bond van Amateurtuinders en IVN Leiden.